Isparta Gülü Rosa Damascena ile

Isparta Gülü Rosa Damascena ile

2021-06-06

İstediğiniz zaman, istediğiniz miktarda ve Isparta Gülü'nden gül reçeli yapmak için en güzel yöntem gül reçeli mayası yapmaktır.

Isparta Gülü yaprakları diğer gül çeşitlerinden çok farklı. Hem hafif reçel yapıldığında da yoğun görünümlüdür. Gül yapraklarının reçeldeki dağılımı tane tane olmalıdır.

Gül Reçeli Mayası

200 gr Isparta Gülü yaprağı

6 su bardağı su 

6 su bardağı şeker

1 limon suyu

Ayıkladığınız gül yapraklarını delikli bir kapta çırparak da kullanabilirsiniz.

Ayıkladığınız gül yapraklarını bol suda yıkayın, fazla suyundan geniş delikli kapta çırparak kurtulun.

1 Su bardağı şekeri yapraklara dökün ve elinizle ovalayın.

Püf Noktası: 1 gece dolapta bekletebilirsiniz.

Geniş bir tencereye yaprakları 6 su bardağı suyu ve kalan 5 su bardağı şekeri ilave edip kaynatın.

Gül yapraklarının görünümü tamamen şeffaflaşana kadar kaynatın.

Kavanozlara doldurun, eşinize dostunuza götürebileceğiniz çok güzel ve anlamlı bir hediye olur. Ömrünüz, hayatınız gül kadar güzel olsun diye gül reçeli hediye edin.

Mayıs ayında taze Isparta Gülü siparişi verebilir, tüm sene gül reçeli mayanızdan istediğiniz kadar gül reçelinin keyfini çıkarabilirsiniz.

Ömrünüz, hayatınız gül kadar güzel olsun!