Gül sirkesi nasıl yapılır?

Gül sirkesi nasıl yapılır?

2020-05-10

1. Tarif
Malzemeler;

Isparta Gülü yaprakları (20-30 adet gül çiçeğini ayıklayın)

Elma sirkesi veya Akita Gül Suyu (yarım çay bardağı sirke, 100-250ml Akita Gül Suyu)

Kaya tuzu (bir tatlı kaşığı)

Kaynamış soğumuş su (1,5- 2 litre)

2,5-3 litrelik cam şişe

Yapılışı:

Şişeye tuz, sirke veya Akita Gül Suyu'nu ekleyip, çalkalayın. Suyu da ilave edin. Tadına baktığınızda tuz ve sirke oranının hafif belli olmasına dikkat edin. Yeterli değilse tuz ve sirkeyi belirlediğiniz oranda biraz daha ekleyin. Ayıkladığınız, yıkayıp süzdürdüğünüz gül yapraklarını şişeye doldurun. Şişenin kapağını kapatın. Şişeyi çalkalayın. Aralarda kontrol ettiğinizde çalkalamayı unutmayın. Gül yaprakları neredeyse tamamen beyazladığında temiz bir bez yada kahve filtresi yardımıyla süzün. Buzdolabında saklayın.

Fermente olması için ilave edilen sirke yerine Akita Gül Suyu da kullanabiliyor olmanız Akita Gül Suyu'nun sirkeleşme özelliğine sahip olmasıdır. Sirke özelliğine sahip olan ilk ve tek gül suyudur.

2. Tarif

Malzemeler:

Gül yaprakları

Kaynamış soğumuş su

Akita Gül Suyu

Gül yapraklarını ayıklayın. Bol suyla yıkayın. Suyunu süzdürün. Şişeye gül yapraklarını ve suyu ekleyin. Güneşe koyun. Gül yapraklarının tüm rengi suya geçene kadar güneşte bekletin. Yaprakları çıkarın, buzdolabında saklayın.