Gül Yaprağı ile Sirke Yapımı

Gül Yaprağı ile Sirke Yapımı

2021-05-15

Mutfağınıza zenginlik katacak farklı bir tad. Gülün tadı çok hoş oluyor, ağzınızda kalan gül aroması çok rahatlatıyor. Gül sirkesi de salatalarınıza çok hoş bir tad katacaktır.

Akita Gül Suyu aynı zamanda gül sirkesidir. Taze gül çiçeğini de bulabileceğiniz aylar mayıs-haziran aylarıdır. 
Isparta Gülü faydalı pek çok mineral içerdiği ve tadı çok güzel olduğu için yapabileceğiniz en güzel gül sirkesi bu güldendir.

 
Malzemeler:

1. Taze Isparta Gülü yaprakları 400gr

2. Kaynamış soğumuş su 1litre

3. Limon tuzu 3-4 adet

4. Akita Gül Suyu 250ml

5. Kaya tuzu 

Gül yapraklarını ayıklayın.

Derin bir kase içine Akita Gül Suyu, kaynamış soğumuş su, limon tuzu eklenir. Limon tuzu eridikten sonra, tuzu ilave edin. Tuz miktarını istediğiniz kadar olana kadar tadına bakarak ekleyin. Gül yapraklarını sirke kuracağınız kavanoza doldurun. Karışımı gül yapraklarının içine boşaltın. Kavanozun kapağını kapatarak serin bir yerde saklayın.